Παραλίες

Στις παραλίες της Σύρου ο επισκέπτης μπορεί να βρει ό,τι αναζητήσει:
Πολυσύχναστες ακτές που προσφέρουν κάθε άνεση στους επισκέπτες, παραλίες με όλο τον εξοπλισμό για το αγαπημένο του θαλάσσιο σπορ, αλλά και άλλες απομονωμένες, για όσους ψάχνουν το κάτι διαφορετικό στις διακοπές τους.

Στο νότιο τμήμα του νησιού, βρίσκονται οι παραλίες της Σύρου που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο και το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού. Είναι οργανωμένες και εύκολα προσβάσιμες, αμμώδεις και μεγάλες σε έκταση, ούτως ώστε κάποιος που επιθυμεί να μείνει μακριά από τα οργανωμένα τμήματά τους, μπορεί να το καταφέρει στις περισσότερες από αυτές.

Η παραλία της Βάρης, η Αζόλιμνος, η παραλία του Φοίνικα  και της Ποσειδωνίας  είναι μερικές από αυτές στο νότιο τμήμα της Σύρου, ενώ πιο βόρεια, στη δυτική ακτογραμμή του νησιού, θα βρείτε την παραλία του Γαλησσά  και την παραλία στο Κίνι, επίσης δύο από τις παραλίες της Σύρου, που θεωρούνται τουριστικά θέρετρα.

Αντίθετα, κυρίως στο βόρειο τμήμα του νησιού, την πιο αραιοκατοικημένη Απάνω Μεριά, όπως ονομάζεται, θα βρείτε παραλίες πιο απόμερες και σχεδόν ερημικές. Θα προσεγγίσετε τις περισσότερες είτε διά θαλάσσης είτε μέσω μονοπατιού, ενώ φτάνοντας θα συναντήσετε ένα τοπίο παρθένο και εντυπωσιακό.
Τέτοιες παραλίες της Σύρου είναι τα Γράμματα, η Γριά Σπηλιά, ο Αετός, η Βαρβαρούσα, η Λία  και άλλες.